SNUGGLES!

Denna sidan är tillägnad min systers förra häst Snuggles.

Varmblods Hingst

1983/04/16-2000/05/01

Regnr 83-22-52

Frysnr 322 52

Fader: Vibrante E: Lep Hanover (US)
  U: Lady Ellen
Moder: Illa The Lonley E: Ego Boy
  U: Clering

 

Han var den första hästen i familjen. Det började med att syrran jobbade på ett travstall på Ljusterö där Snuggles var i träning. Men när det blev mer hästar i stallet än boxar så köpte min syster Lotta honom. Då var han nästan 12 år gammal och får de inte tävla på travet längre. De började rida Monte lopp och det blev någon start i KM på Solvalla. Även jag fick chans att prova Monte på honom. Men ganska snart så blev han omskolad till vanlig ridhäst. 

Sommaren 1996 flyttade han ut till Rastaborgs Gård på Ekerö. Då hade jag honom som min egna häst i ca sex månader sen delade på skötseln om honom, tills jag skaffade en egen häst. 

Han tränades i både dressyr och hoppning för instruktör och han gillade speciellt hoppningen. Som ridhäst så var han världens snällaste och även när det gällde att köra var han underbar. När man satt i sadeln på han var han en riktig gentleman, han försökte aldrig att dra eller göra nått annat dumt fast han var hingst. 

Han hade ett ganska häftigt humör. Han var inte hingstig på nått sätt utan mest arg på nytt folk. Han tyckte om att skrämma nytt folk och det gjorde han genom att lägga öronen bakåt och visa tänderna. Han kände direkt om man var rädd för honom. Men han var snäll mot mig men Lotta var hans favorit. Han lydde hennes minsta vink. I hagen kunde han gå i "normala" hagar bredvid både ston och valacker. 

Han var otroligt fräsch i ben och kropp trots alla åren på travet. Han var aldrig sjuk eller ens 1/2 grad halt på nått ben. Det fanns inte ens förslitningsskador på honom. 

Under sin karriär hann han med 155 starter 16 första placeringar, 12 andra placeringar och 14 tredje placeringar. Rekordet låg på 13.9ak och hade 513 800 kronor i insprungna pengar. 

 Han fick en son som är född 1998 och heter Randi Amore.

Bilder på Snuggles

Startsida